sâmbătă, 10 august 2013

Cuvat cheie- Perseverenta


"Perseverenţa este munca grea efectuată în continuarea muncii grele care deja te-a obosit până la epuizarea totală.''  Newt Gingrich


     Pentru mine, a fi perseverent inseamna a nu te da batut, a merge inainte calauzit de dorintele si idealurile tale, chiar daca aparent totul este impotriva ta.
Nimic nu "pica din cer'' si nimeni nu iti ofera nimic gratuit. Bunica mea avea o vorba "Nimeni nu iti pune in sac!" si "Cum iti asterni asa dormi".
     Ca si tanar, trebuie sa ai anumite perspective, sa ai conturate niste planuri pentru viitor pentru a stii pentru ce lupti, care este scopul care urmeaza a fi atins si care este  treapta pe care urmeaza sa pasesti.
     Intotdeauna i-am apreciat pe cei care au incercat sa se "ridice", sa se faca remarcati prin propria lor forta, intr-un cuvant- perseverenti.
     A fi perseverent necesita si tarie emotionala, motivatie, si trebuie sa ai mereu in fata ta imaginea telului tau si sa nu iti iei ochii de la el.
     Trebuie sa fi perseverent si consecvent, in acelasi timp. Spun "consecvent", deoarece, in multe cazuri, cu cat e mai mare entuziasmul, cu atat se stinge mai repede.
     Pe parcurs, entuziasmul nu va ai fi la fel de crescut cum era la inceput, vei intampina obstacole neprevazute care  te vor deznadajdui si iti vor taia din elan, cei din jurul tau se vor indoi de tine si de capacitatea ta de ati duce la bun sfarsit planul, si poate te vei indoi si tu.
     Cu siguranta, daca reusesti sa treci peste toate aceste obstacole care stau in calea realizarii lucrurilor pe care ti le doresti, vei fi un om mai puternic si fericit ca ai dus totul la bun sfarsit, in ciuda obstacolelor ce s-au ivit pe parcurs si in ciuda faptului ca cei din jurul tau s-au indoit de tine.
     Asa ca, te sfatuiesc sa ai curaj , sa fi perseverent si consecvent in tot ceea ce iti propui, deoarece, la timpul potrivit, vei culege roadele iar satisfactia data de faptul ca prin propriile tale forte ai reusit sa realizezi ceva va fi nemasurata!

Niciun comentariu: