luni, 12 august 2013

12 Mai- Ziua Internationala a Tineretului


În urmă cu 14 ani, Organizaţia Naţiunilor Unite a ales data de 12 august drept Ziua Internaţională a Tineretului.

Cu aceasta ocazie, Voluntarii Team For Youth din Baia Mare, va invita la o expozitie foto intre orele 19 si 22, in Centrul Vechi al Baii Mari. Expozitia are ca tema "De ce as ramane sau as pleca din Baia Mare" si consta in peste 100 de opinii fotografice ale tinerilor. ( Ne vedem acolo!)

Nu pot sa nu remarc faptul ca in ultima vreme, incet-incet, tinerii beneficiaza de atentie, iar aici amintesc primul program de internship al Guvernului care a fost un real succes si un pas important in relatia dintre tineri ai autoritati.

Un alt proiect lansat este si Guvernul Tinerilor, care subliniaza inca o data importanta tinerilor in institutii si importantul aport pe care il pot aduce impreuna cu un suflu nou.

Insa, in opinia mea, cel mai amplu proiect este Echipa lui Crin. Echipa lui Crin este un proiect lansat de catre Tineretul National Liberal, menit sa sustina candidatura presedintelui PNL, Crin Antonescu, la alegerile prezidentiale de anul viitor.

 Crin Antonescu este un mare sustinator al tinerilor. Spun asta, deoarece de-a lungul timpului toate mesajele domniei sale erau cu trimitere la tineretul din Romania, promoveaza o Romanie a bunului simt , crede in spiritul de echipa si ne indeamna sa muncim pentru o Românie a dialogului, a meritelor recunoscute și a valorilor.



Inainte de a incheia, va invit sa cititi Mesajul lui Crin Antonescu pentru tineri!



Mesajul lui Crin pentru tineri!

Știu că mulți sunteți la vârsta studenției, iar perioada aceasta din an este pentru voi una dintre cele mai intense și aglomerate. Consider că este de datoria mea să spun că pentru voi, tinerii, două calități sunt esențiale acum și vor rămâne la fel pentru tot restul vieții: curiozitatea și dorința de implicare. Pentru a doua modernizare a României avem nevoie, mai mult ca oricând, de tineri educați, de elite care să înțeleagă realitățile unei țări și ale unei lumi în permanentă schimbare. Mai mult decât atât, avem nevoie pentru acest mare proiect de cetățeni informați și implicați.

În opinia mea, deschiderea către marile teme publice ale momentului, proiectul de revizuire a Constituției fiind în acest sens un exemplu important - devine o responsabilitate a fiecărui român care își dorește schimbarea și care crede că România poate progresa. Mă bucur să văd că subiectele de interes public sunt dezbătute activ în mediul online și mi se pare extraordinar faptul că internetul poate aduce la un loc o comunitate activă, conectată la ultimele știri și stăpână pe propriile opinii.

Așa vă văd pe voi, membrii acestei echipe: ca pe niște tineri curioși și implicați, dornici să caute adevărul, capabili să îl înțeleagă, dispuși să-l transforme în proiecte și să-l transmită mai departe. Așa vă doresc să rămâneți și așa îmi doresc să mergem mai departe împreună!

Crin Antonescu

Mesajul lui Crin pentru tineri- mesaj preluat de pe site-ul www.echipaluicrin.ro .

Niciun comentariu: